Tortilla

Kolacja dla dwojga, mocno warzywna tortilla. Zrób sobie Meksyk w kuchni na polski sposób! :-) Ciesz się smakiem!

SKŁADNIKI:

Sos jogurtowy:

Sos majonezowy :

  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżeczka sosu sambal chili,

Marynata do mięsa:

 

PRZYGOTOWANIE:

Z podanych składników przygotuj (wymieszaj) marynatę do mięsa i zamarynuj mięso. Jeśli masz czas, poczekaj aż mięso przejdzie zapachem przypraw. Jeśli nie, to możesz także usmażyć od razu. Warzywa pokrój tak jak lubisz. Podgrzej tortillę na grillu lub suchej patelni. Posmaruj tortillę sosem majonezowym, nałóż warzywa, usmażone mięso i zroluj. Mówię wam było pyszne. A jak nie wierzycie, zróbcie sami!

Smacznego!