Kolacja dla dwojga, mocno warzywna tortilla. Zrób sobie Meksyk w kuchni na polski sposób! :-) Ciesz się smakiem!
SKŁADNIKI:
- kapusta czerwona,
- pomidorki,
- papryka zielona,
- cebula,
- 4 plastry karkówki pokrojone w paski,
- Sos dip meksykański,
- Tortilla Acapulco naturalna,
Sos jogurtowy:
- 1 jogurt naturalny,
- 2 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz,
Sos majonezowy :
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka sosu sambal chili,
Marynata do mięsa:
- 2 łyżki sosu sojowego,
- 1 łyżka sosu rybnego,
- kumin,
- chili,
- tymianek.
PRZYGOTOWANIE:
Z podanych składników przygotuj (wymieszaj) marynatę do mięsa i zamarynuj mięso. Jeśli masz czas, poczekaj aż mięso przejdzie zapachem przypraw. Jeśli nie, to możesz także usmażyć od razu. Warzywa pokrój tak jak lubisz. Podgrzej tortillę na grillu lub suchej patelni. Posmaruj tortillę sosem majonezowym, nałóż warzywa, usmażone mięso i zroluj. Mówię wam było pyszne. A jak nie wierzycie, zróbcie sami!
Smacznego!