Korzystając z całego owocowo-warzywnego bogactwa sezonu wakacyjnego proponujemy sałatkę. Taką porcję witamin możecie zjeść na śniadanie, lunch w pracy lub lekką kolację.
Zdrowo nie znaczy długo w kuchni ;-).
SKŁADNIKI:
- 1 ogórek wężowy,
- Sałata rzymska mini,
- Kilka liści botwinki baby,
- 1 łodyga selera naciowego,
- Kilka czarnych oliwek i kaparów,
- Czerwona cebula,
- 2 ugotowane na twardo jajka,
- Puszka tuńczyka w oleju,
- Sól i pieprz.
PRZYGOTOWANIE:
Umyte liście sałaty porwij na mniejsze kawałki. Ogórka, selera i cebulę drobno pokrój. Następnie dodaj oliwki, kapary, pokrojone jajko i kawałki, odcedzonego tuńczyka. Całość skrop oliwą z oliwek, dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe! Zielona rozkosz dla podniebienia i zdrowia.
Smacznego!