Wołowina w sosie sojowym z warzywami

Wołowina w sosie – tym razem zapraszamy do spróbowania dania mięsnego ale także z dużą ilością warzyw

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Wszystko pokroić; czosnek i imbir w drobną kostkę, a pozostałe warzywa w paski:

 

Na patelnię wlać 1 łyżkę tłuszczu i wrzucić imbir z czosnkiem. Wlać sos sojowy oraz rybny. Dodać do tego wołowinę, cynamon, trawę cytrynową i liście kaffiru. Podsmażać przez ok. 1 minutę. Następnie włożyć pozostałe warzywa i starannie wymieszać. Dolać szklankę wody rozmieszaną z 1 łyżeczką skrobi bądź mąki z sorgo. Gotować jeszcze 3 minuty. Posypać szczypiorkiem i świeżą kolendrą tuż przed podaniem.

Propozycja podania: razem z makaronem sojowym.

Smacznego!