Wołowina z chrupiącymi kiełkami

SKŁADNIKI:

WOŁOWINA

DRESING

  • Otarta skórka z 1 limonki,
  • Sok wyciśnięty z 1 limonki,
  • Sok wyciśnięty z ½ cytryny,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka sosu rybnego,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • 1 łyżka cukru kokosowego,

SAŁATKA

PRZYGOTOWANIE:

Przygotuj wołowinę; pokrój mięso na bardzo cienkie plasterki, polej oliwą i posyp pieprzem:

 

W misce połącz cukier kokosowy z sosem rybnym. Mocno rozgrzej patelnie i smaż mięso partiami, po 30 sekund z każdej strony. Upieczoną wołowinę wrzuć do miski z cukrem i sosem, polej olejem sezamowym. Wymieszaj i odstaw do schłodzenia.
Przygotuj dresing; do miseczki zetrzyj skórkę z limonki, dodaj sok z limonki i cytryny, oliwę, sos rybny, sos sojowy i cukier palmowy i starannie wymieszaj.

 

Przygotuj sałatkę; włóż do miski wołowinę i polej dresingiem w ten sposób skruszeje i będzie rozpływać się w ustach. Wrzuć kiełki, pociętą w paski paprykę, zetrzyj imbir, pokrój w duże kawałki miętę i kolendrę. Wymieszaj wszystko dokładnie.

Jest pyszne, mocno owocowe i chrupiące!

 

Smacznego!