Zakwas z buraków

Chcielibyśmy zaprosić Was dzisiaj na degustację genialnego niepasteryzowanego Zakwasu z buraków z Zakwasowni. Zakwas z buraków to tradycyjny produkt kuchni polskiej.

  • Wzmacnia i oczyszcza krew,
  • zapobiega przeziębieniom
  • oraz pełni ważna rolę w profilaktyce nowotworowej.

Buraki zawierają:

  • witaminy A, C oraz z grupy B,
  • a także żelazo, potas, wapń, magnez, kobalt oraz kwas foliowy (szczególnie polecany kobietom w ciąży).

Zakwas może być bazą prawdziwego, domowego barszczu, ale najlepsze działanie ma jako energetyczny napój wzmacniający spożywany na surowo. Szklanka zakwasu z buraków codziennie to potężna dawka energii i siły, wzmacnianie kondycji fizycznej, wydolności organizmu. Kiszonki są genialnym antyoksydantem, pomagają zachować młodość i witalność organizmu.