Budyń jaglano – kokosowy

Coś na deser… Budyń!

O właściwościach kaszy jaglanej pisałam już tutaj - SAŁATKA Z KASZĄ JAGLANĄ I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ. Dzisiaj chciałabym podać Wam przepis na pyszny i zdrowy budyń jaglano – kokosowy. Ja ugotowałam kaszę jaglaną na wodzie, ale można ugotować ją na mleku, także roślinnym.

SKŁADNIKI:

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki zmiksować w blenderze (miksujemy gorącą, ugotowaną kaszę). Jeśli chcemy, by budyń miał gładką, aksamitną konsystencję to musimy go dłużej miksować.

Tak zmiksowane składniki podajemy z ulubionymi dodatkami, np. świeżymi owocami, dowolnym sokiem np. malinowym. Ja podałam go z konfiturami Czekoladowa truskawka (konfitury ręcznie przygotowywane, do kupienia w naszym sklepie :-)) oraz pulpą z guavy.

Z podanych składników wychodzą 4 porcje budyniu.

Smacznego!