O właściwościach kaszy jaglanej pisałam już tutaj - SAŁATKA Z KASZĄ JAGLANĄ I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ. Dzisiaj chciałabym podać Wam przepis na pyszny i zdrowy budyń jaglano – kokosowy. Ja ugotowałam kaszę jaglaną na wodzie, ale można ugotować ją na mleku, także roślinnym.
Wszystkie składniki zmiksować w blenderze (miksujemy gorącą, ugotowaną kaszę). Jeśli chcemy, by budyń miał gładką, aksamitną konsystencję to musimy go dłużej miksować.
Tak zmiksowane składniki podajemy z ulubionymi dodatkami, np. świeżymi owocami, dowolnym sokiem np. malinowym. Ja podałam go z konfiturami Czekoladowa truskawka (konfitury ręcznie przygotowywane, do kupienia w naszym sklepie :-)) oraz pulpą z guavy.
Zasubskrybuj newsletter aby otrzymywać informacje i korzystne oferty oraz rabaty powiązane z twoimi zakupami.
NIE spamujemy, nie wysyłamy innych wiadomości.
Zakręcony Słoik korzysta z plików "ciasteczek" (cookies) w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Klikając „Akceptuję”, wyrażasz zgodę na używanie WSZYSTKICH ciasteczek/plików. Możesz jednak zobaczyć Ustawienia plików ciasteczek, aby wyrazić kontrolowaną zgodę.
Co to jest?Zaznacz "Zapamiętaj mnie", aby mieć dostęp do swojego koszyka na tym komputerze bez potrzeby logowania.