Porady

  1. Olej z czarnuszki – jak stosować?
    Kategorie: Porady & Informacja

    Olej z czarnuszki – jak stosować?

    Po wielu odkryciach naukowych i tworzeniu licznych zdrowotnych preparatów, wracamy do korzeni, do dobrodziejstw, jakie dała natura, a które zostały zapomniane. Jednym z naturalnych produktów, które od wieków były wykorzystywane przez wzgląd na właściwości zdrowotne, jest olej z czarnuszki. Jego popularność znowu zaczyna rosnąć. Dlaczego warto go mieć w swoim domu i jakie są właściwości oleju z czarnuszki?
  2. Kosmetyki naturalne – co to jest?
    Kategorie: Porady & Informacja

    Kosmetyki naturalne – co to jest?

    Każdego roku na rynku pojawiają się nowe linie kosmetyczne. Dopracowane formuły, unikatowy skład, szybkie efekty… A jednak największy wzrost zainteresowania dotyczy produktów naturalnych. Podkreśla się ich fenomenalny wpływ na skórę i troskę o środowisko. Doskonale wpasowuje się to w proekologiczny styl życia i dążenie do zachowania młodości. Ale czym są kosmetyki naturalne i jak je rozpoznać?
  3. Sok z brzozy - kiedy stosować?
    Kategorie: Porady & Informacja

    Sok z brzozy - kiedy stosować?

    Są takie produkty, które spożywa się od pokoleń. Jednym z nich jest sok z brzozy, którego właściwości ceniono wiele wieków temu. Medycyna ludowa mówi o nim jako o boskim napoju dodającym energii i urody. Jak to się stało, że pomimo tylu nowoczesnych suplementów, sok z brzozy nadal jest tak powszechny? Dlaczego stosować sok z brzozy i kiedy?
  4. Pasta tahini - do czego jej używać?
    Kategorie: Potrawy wegetariańskie, Porady & Informacja

    Pasta tahini - do czego jej używać?

    Tahini jest pastą znaną głównie wśród wegetarian i osób lubiących kulinarne eksperymenty. Cóż kryje się pod tą egzotyczną nazwą i jak można pastę tahini wykorzystać, by potrawy były smaczne?
  5. Makaron konjac
    Kategorie: Potrawy mięsne & Porady

    Makaron konjac

    Kolejna propozycja obiadu, który nie wymagająca długich przygotowań. Dziś na obiad makaron konjac z kurczakiem. Do tego świeża marchew, papryka, groszek cukrowy, dymka i duuuużo szczypioru. Wszystko skropione sosem sojowym i olejem sezamowym.
  6. Czy herbata pobudza? - Fakty i mity
    Kategorie: Porady & Informacja

    Czy herbata pobudza? - Fakty i mity

    Kawa czy herbata? To pierwsze pytanie, które usłyszymy idąc w odwiedziny. O ile kawa od razu kojarzy się z kofeiną, o tyle zdania na temat działania herbaty są podzielone. Odmian herbat jest wiele i każda z nich ma inne właściwości. Ale czy herbata pobudza?
  7. Amarantus - jak gotować i jak jeść?
    Kategorie: Porady & Informacja

    Amarantus - jak gotować i jak jeść?

    Na sklepowych półkach pojawiają się coraz to nowe produkty określane mianem super food. Swego czasu tajemniczo brzmiała nazwa „amarantus” umieszczona na niektórych torebkach z drobnymi ziarenkami. Choć stały się już składnikiem wielu potraw, nadal część osób nie wie nawet o ich istnieniu. Czym jest i jak amarantus gotować?
  8. Czubryca - zapomniana przyprawa?
    Kategorie: Porady & Informacja

    Czubryca - zapomniana przyprawa?

    Coraz chętniej poznajemy nie tylko samą kulturę i tradycję różnych regionów świata, ale także chcemy rozsmakować się w ich kuchniach regionalnych. Wśród nowych dań pojawiają się przyprawy, które do tej pory nie gościły na polskich stołach albo pojawiały się sporadycznie. Przykładem jest czubryca. Przyprawa ta jest powszechna w kuchni bułgarskiej, ale jest na tyle uniwersalna, że może być wykorzystana także w wielu innych daniach.
  9. Fasola mung - właściwości, zastosowanie, popularne przepisy
    Kategorie: Porady & Informacja

    Fasola mung - właściwości, zastosowanie, popularne przepisy

    Już sama nazwa sugeruje, że fasola mung jest czymś egzotycznym i kojarzy się z Azją. Jest to przypuszczenie trafne, bo przez wieki hodowało ją się w Indiach. Obecnie jest uprawiana jest w wielu krajach Azji i nie tylko. Fasola mung przez swoje liczne właściwości zdrowotne jest nie raz nazywana złotą fasolą i jest uważana za jedną z najbardziej wartościowych na świecie.
  10. Soczewica żółta - właściwości i przygotowanie
    Kategorie: Porady & Informacja

    Soczewica żółta - właściwości i przygotowanie

    Często produktów z grupy super food poszukuje się daleko, tymczasem wśród łatwo dostępnych artykułów znajdziemy wiele takich, które są pełnowartościowe i smaczne. Przykładem jest soczewica, będąca częstym składnikiem potraw wegetariańskich. Jednak jest ona polecana nie tylko osobom, które zdecydowały się na dietę wegańską.

Elementy 31 do 40 z ogólnych 67

Co to jest? Zaznacz "Zapamiętaj mnie", aby mieć dostęp do swojego koszyka na tym komputerze bez potrzeby logowania.