Kapusta kiszona BIO 680 g - OD ZENKA TRADYCYJNIE
Kapusta kiszona BIO OD ZENKA TRADYCYJNIE, tradycyjnie polski produkt żywnościowy, pełen korzystnych probiotyków. Bez glutenu. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
Ekologiczna kapusta (60 %), woda, sól
OPIS
Kiszona kapusta, to określenie kapusty poddanej procesowi fermentacji mlekowej. Fermentacja stwarza warunki sprzyjające wzrostowi korzystnych probiotyków - bakterii zapewniających silne korzyści zdrowotne. Kapusta kiszona jest jednym z tradycyjnych polskich produktów żywnościowych. Używana jest do przygotowywania surówek z dodatkiem innych warzyw, pierogów, bigosu, kapuśniaku, kwaśnicy czy kapusty z grochem.
Produkt pasteryzowany
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 43 kJ / 10 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 2,0 g
w tym cukry 0,1 g
Błonnik 0 g
Białko 0,7 g
Sól 2,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w temperaturze +4°C
Dodatkowe informacje
EAN | 5906750251929 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 1.020000 |
Producent | OD ZENKA TRADYCYJNIE (przetwory, warzywa kiszone) |
Adres producenta | Bio planet s.a.. wilkowa wieś 7. 05-084 leszno |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 160 |
Kraj pochodzenia składników | Polska |
Rozszerzony opis | Kapusta kiszona BIO 680 g OD ZENKA TRADYCYJNIE to naturalny produkt spożywczy, który od lat króluje na polskich stołach. Wyprodukowana z ekologicznej kapusty, bez dodatku sztucznych substancji, stanowi doskonałe wsparcie dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Proces fermentacji mlekowej sprawia, że kapusta kiszona jest bogata w probiotyki, które korzystnie wpływają na nasz układ pokarmowy. Możesz wykorzystać ją do przygotowania tradycyjnych polskich potraw, takich jak kiszony bigos czy kwaśnica. Produkt pasteryzowany, przechowywany w chłodnym miejscu. Wybierając Kapustę kiszoną BIO, wybierasz naturalność i tradycję w najlepszym wydaniu! |