Makaron (semolinowy - pasta di gragnano) spaghettoni BIO 500 g - ALCE NERO
Makaron spaghettoni BIO 500 g marki ALCE NERO to wysokiej jakości, ekologiczny produkt z Włoch. Wykonany z semoliny z pszenicy durum, tłoczony na matrycach z brązu, charakteryzuje się chropowatą powierzchnią, która doskonale łączy się z aromatycznymi sosami. Jego jędrna i elastyczna konsystencja oraz jednorodne ugotowanie zachwycają. Makaron jest bezglutenowyProdukty bezglutenowe, wegetariański i wegański. Zdobądź go teraz, aby cieszyć się smakiem tradycyjnych włoskich dań. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
ekologiczna semolina z PSZENICY durum, woda.
OPIS
Makaron „Pasta di Gragnano” jest znany ze względu na tradycyjną metodę produkcji, w której stosuje się matryce z brązu. Nadają one makaronowi chropowatość, dzięki której łatwo łączy się z różnymi sosami i dodatkami kulinarnymi. Podczas etapu tłoczenia matryce z brązu przytrzymują ciasto, tak że w niektórych miejscach przylega ono do samej matrycy, dzięki czemu tworzą się mikroskopijne nierówności, w których po ugotowaniu makaronu pozostaje sos, oraz które zwiększają powierzchnię styku z kubkami smakowymi, co jest jednocześnie korzystne dla surowca, który zachowuje swój smak i typowy aromat pszenicy.
Po ugotowaniu „Pasta di Gragnano” posiada następujące cechy charakterystyczne:
— konsystencja: jędrna i elastyczna
— jednorodność ugotowania: jednakowa
— jędrność w gotowaniu: dobra i długo utrzymująca się
— kleistość: nieistniejąca lub niewyczuwalna
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na 1,5 litra wrzącej wody wsypać 100 g makaronu, gotować przez 11 minut. Po ugotowaniu makaron przepłukać pod bieżącą wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1508 kJ/359 kcal
Tłuszcz: 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 72 g
w tym cukry: 3,8 g
Błonnik: 2,1 g
Białko: 13 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 8009004809680 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.520000 |
Producent | ALCE NERO (włoskie produkty) |
Adres producenta | Alce nero s.p.a. via palazzetti 5c. 40068 san lazzaro di savena (bo) |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Certyfikat inny | Chronione oznaczenie geograf. |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
Kraj pochodzenia składników | Włochy |
Rozszerzony opis | Makaron (semolinowy - pasta di gragnano) spaghettoni BIO 500 g - ALCE NERO Wyobraź sobie pyszny i zdrowy posiłek, który możesz przygotować w zaledwie kilka minut. Makaron spaghettoni BIO marki Alce Nero to doskonały wybór dla miłośników zdrowej kuchni. Jest on wytwarzany z ekologicznej semoliny z pszenicy durum, co sprawia, że jest źródłem cennych składników odżywczych. Makaron Alce Nero wyróżnia się nie tylko wysoką jakością, ale także tradycyjną metodą produkcji. Dzięki wykorzystaniu matryc z brązu, ma on chropowatą strukturę, dzięki której świetnie łączy się z różnymi sosami i dodatkami. Podczas tłoczenia, matryce z brązu trzymają ciasto, co powoduje powstawanie mikroskopijnych nierówności. To sprawia, że sosy jeszcze bardziej pokrywają makaron i zachowują swój niepowtarzalny smak i aromat. Makaron spaghettoni BIO ma wiele korzyści. Dzięki jednolitemu procesowi gotowania, jest zawsze elastyczny i jędrny. Po ugotowaniu ma idealną konsystencję i nie przykleja się do siebie. Ponadto, jest on łatwy w przygotowaniu - wystarczy wrzucić go do wrzącej wody i gotować przez 11 minut. Wartość odżywcza tego makaronu również jest imponująca. W 100g produktu znajdziemy tylko 1,6g tłuszczu, a jednocześnie 13g białka. To świetna propozycja dla osób dbających o zdrową dietę. Produkt marki Alce Nero ma certyfikat ekologiczny, co gwarantuje, że został wyprodukowany zgodnie z najwyższymi standardami. Może zawierać SOJĘ i gorczycę, więc warto to wziąć pod uwagę, szczególnie w przypadku alergii. Zamknij oczy i wyobraź sobie smaczne danie z makaronem Bio Alce Nero. Czyż nie brzmi to kusząco? Odkryj świat smaków i ciesz się zdrowym jedzeniem z naszym makaronem spaghettoni BIO. Przechowywaj go w suchym i chłodnym miejscu, aby zachować jego świeżość i aromat. |