Pesto genovese (sos bazyliowy) BIO 135 g - TERRE DI LIGURIA
Pesto genovese BIO 135 g - pyszny sos bazyliowy idealny do makaronu czy sałatek. Wyprodukowany we Włoszech przez TERRE DI LIGURIA. Składniki ekologiczne wzbogacają smak: bazylia, Ser Parmezan, orzechy nerkowca. Bez glutenu. WegetariańskiLista produktów nie zawierających mięsa. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
olej słonecznikowy*, bazylia sproszkowana* (25 %), sól, SER Parmezan* (MLEKO , sól, podpuszczka) 2,5 %, ORZECHY NERKOWCA*, ocet winny*, orzeszki piniowe*, czosnek*, skrobia kukurydziana*, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 2455 kJ / 597 kcal
Tłuszcz - 62 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,0 g
Węglowodany - 1,2 g
w tym cukry - 1,2 g
Białko - 4,3 g
Sól - 4,6 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 15 dni
Dodatkowe informacje
EAN | 8013367031558 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.250000 |
Producent | TERRE DI LIGURIA (sosy) |
Adres producenta | Terre di liguria. via barcola. 5. 19032 lerici (sp) |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Rozszerzony opis | Pesto genovese marki TERRE DI LIGURIA to idealna propozycja dla miłośników zdrowego jedzenia i kuchni włoskiej. Ten ekologiczny sos bazyliowy jest starannie wyprodukowany we Włoszech, co gwarantuje autentyczny smak i wysoką jakość składników. Bazylia, słonecznik, orzechy nerkowca, ocet winny i skrobia kukurydziana to tylko niektóre składniki tego wyjątkowego sosu. Bezglutenowy i pozbawiony sztucznych dodatków ma swoje miejsce w diecie wegetariańskiej i sprawi, że Twoje dania nabiorą niezwykłego charakteru. Wykorzystaj go jako bazę do makaronu, dodatek do sałatek lub smakowitą polewę do kanapek. Pesto genovese nada Twoim potrawom oryginalny włoski smak, który podbije serca Twoich gości. Jest to produkt bio, co oznacza, że został wyprodukowany zgodnie z certyfikowanymi składnikami ekologicznymi. Pozwala na lepsze dbanie o środowisko oraz nasze zdrowie. Bez dodatku glutenu i cukru jest odpowiedni dla osób o różnych preferencjach żywieniowych. Sos bazyliowy Pesto genovese TERRE DI LIGURIA to nie tylko smakowity dodatek do potraw, ale także część tradycji włoskiej kuchni. Pozwól sobie na kulinarne podróże do słonecznej Italii i ciesz się autentycznym smakiem pesto genovese. Przechowuj go w lodówce po otwarciu, aby zachować świeżość i smak przez długi czas. Ten żywnościowy produkt z pewnością doda wyjątkowego charakteru Twoim kulinarnej eksperymentom. Przygotuj pyszne, zdrowe dania ze smakiem Italii dzięki Pesto genovese TERRE DI LIGURIA. |