Ryż do sushi BIO 500 g - THE PLANET
Ryż do sushi BIO 500 g - THE PLANET. Certyfikowany bio produkt. Bez glutenu i cukru, idealny dla wegetarian i wegan. Dostępny w sklepie "Zakręcony Słoik".
Opis
SKŁADNIKI
ryż do sushi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny ryż biały okrągły doskonały do sushi. Grube, okrągłe, lekko przezroczyste ziarna gwarantują idealny smak sushi. Polecamy również do zup, sałatek i jako składnik farszów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1481 kJ / 349 kcal
Tłuszcz - 0,5 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 79 g,
w tym cukry - 0,2 g
Białko - 6,5 g
Sól - 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 5908445471926 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.520000 |
Producent | .THE PLANET |
Adres producenta | Bio planet s.a.. wilkowa wieś 7. 05-084 leszno |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 60 |
Kraj pochodzenia składników | Włochy |
Rozszerzony opis | Ryż do sushi BIO 500 g - THE PLANET to ekologiczny produkt żywnościowy pochodzący z Włoch. Ten doskonały ryż biały o grubiutkich, okrągłych i lekko przezroczystych ziarnach gwarantuje idealny smak sushi. Ponadto, może być również używany do przygotowania zup, sałatek oraz jako składnik farszów. Ten certyfikowany składniki ekologiczny ryż do sushi został zaprojektowany z myślą o ekologii. Jego firma THE PLANET zdaje sobie sprawę z konieczności dbania o naszą planetę, dlatego produkty są starannie wyselekcjonowane i produkowane z poszanowaniem środowiska. Warto zauważyć, że nasz ryż do sushi jest bezglutenowy, a także nie zawiera dodatkowego cukru. Oznacza to, że jest odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej oraz dla tych, którzy chcą unikać nadmiaru cukru w swojej diecie. Dodatkowo, jest to produkt wegetariański, co oznacza, że może być spożywany przez osoby, które nie jedzą mięsa, ale konsumują produkty pochodzenia roślinnego. Ponadto, jest on również wegański, co oznacza, że nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego, co może być ważnym czynnikiem dla osób, które praktykują dietę wegańską. Aby przygotować ryż do sushi, należy wypłukać go wcześniej, a następnie ugotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut. Ryż do sushi BIO 500 g - THE PLANET to idealny wybór dla miłośników sushi, którzy cenią ekologiczne aspekty w produkcie żywnościowym. Jego doskonała jakość, certyfikat ekologiczny oraz ekologiczne aspekty produkcji czynią go wyjątkowym wyborem. Przechowuj go w suchym i chłodnym miejscu, aby zachować jego świeżość i jakość. |