Sos sojowy słodki teriyaki wok bezglutenowy BIO 240 ml - TERRASANA
Sos sojowy słodki teriyaki wok bezglutenowyProdukty bezglutenowe BIO 240 ml marki TERRASANA - doskonały japoński akcent dla dań z warzyw i substytutów mięsa. Bez glutenu, certyfikowany skład. Niski poziom tłuszczu i kalorii. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
tamari* (woda, ziarna SOI*, sól morska, solone shochu*, koji), woda, cukier z kwiatów kokosa*, ocet winny biały*, mirin* (słodki ryż*, shochu*, ryż*, koji), skrobia z tapioki*, imbir w proszku*, czosnek w proszku*, cebula w proszku*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ten gotowy do użycia sos do woka jest w 100 % ekologiczny i ma krótką listę składników. Głównym jego składnikiem jest japońskie tamari (sos sojowy), a słodzony jest cukrem z kwiatów kokosa.
Nadaj japońskiego akcentu swoim potrawom z warzyw i ryżu za jednym nalaniem.
SPOSÓB UŻYCIA
Smażyć na woku warzywa i substytut mięsa (takie jak tofu lub seitan) przez kilka minut. Dodać dużą porcję sosu teriyaki i podgrzewać, aż danie nabierze odpowiedniego smaku. Podawać z ryżem lub makaronem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 439 kJ/104 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 20 g
w tym cukry: 13 g
Błonnik: 0,7 g
Białko: 4,0 g
Sól: 5,7 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Dodatkowe informacje
EAN | 8713576173437 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.430000 |
Producent | TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne) |
Adres producenta | Terrasana natuurvoeding b.v.. waaier 10. 2451 leimuiden |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 60 |
Kraj pochodzenia składników | Holandia |
Rozszerzony opis | Przedstawiamy Sos sojowy słodki teriyaki wok bezglutenowy BIO 240 ml od TERRASANA - prawdziwa perełka kuchni japońskiej! Wyprodukowany z najwyższej jakości składników, pochodzących z ekologicznych upraw, ten aromatyczny sos idealnie nadaje się do potraw z warzywami i substytutami mięsa. Jego krótka lista składników sprawia, że jest naturalny i zdrowy. Dzięki unikalnemu połączeniu tamari, cukru z kwiatów kokosa i przypraw, nadaje potrawom intensywny japoński smak. Wystarczy dodać go do smażonych warzyw i substytutów mięsa, by stworzyć wyjątkowe danie. Teraz możesz cieszyć się smakiem Japonii w zaciszu własnej kuchni! |