Sos aioli wegański bezglutenowy BIO 250 ml - BYODO
Wegańskie aioli z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i ekologicznym czosnkiem od BYODO. Kremowy krem sałatkowy o niskiej zawartości tłuszczu. Certyfikowany skład. Idealny do dań i sałatek. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
woda, olej słonecznikowy*, syrop z agawy*, czosnek* (4,3 %), oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* (3 %), ocet winny biały*, musztarda Dijon* (woda, ocet brandy*, GORCZYCA brązowa*, sól morska), skrobia kukurydziana*, mąka z nasion słonecznika* (1 %), ocet brandy*, sól morska, bulion warzywny* (sól morska, skrobia kukurydziana*, marchew*, SELER*, cebula*, pasternak*, pomidory*, por*, przyprawy* (zawierają SELER*), olej słonecznikowy*), curry*, maranta*, substancja zagęszczająca: guma guarGuma guar - właściwości i zastosowania*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Nasze wegańskie aioli wykorzystuje najlepsze produkty Byodo, takie jak doskonała oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia ze świeżym ekologicznym czosnkiem. Rezultatem jest kremowy, delikatny krem sałatkowy w stylu majonezu o zawartości tłuszczu tylko 42 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1773 kJ/423 kcal
Tłuszcz: 42 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,8 g
Węglowodany: 6,5 g
w tym cukry: 3,7 g
Białko: 1,1 g
Sól: 1,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Dodatkowe informacje
EAN | 4018462158456 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.410000 |
Producent | BYODO (sosy, majonezy, musztardy) |
Adres producenta | Byodo naturkost gmbh leisederstrasse 2 |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
Rozszerzony opis | Sos aioli bezglutenowy BIO 250 ml marki BYODO to produkt żywnościowy, który z pewnością podbije serca miłośników kuchni roślinnej. Wyprodukowany w Niemczech, posiada certyfikat ekologiczny potwierdzający wysoką jakość składników. Doskonała oliwa z oliwek ze świeżym czosnkiem i musztardą Dijon sprawiają, że aioli ma kremową i delikatną konsystencję, idealną do sałatek i kanapek. Każdy łyżeczka zawiera zaledwie 42% tłuszczu, co czyni go lekką alternatywą dla tradycyjnego majonezu. Produkt jest wegański, nie zawiera glutenu i jest bez dodatku cukru. Przechowuj w lodówce, aby zachować świeży smak i aromat. Odkryj zdrowy i ekologiczny sos aioli, który doda smaku Twoim potrawom! |