Żurawina w czekoladzie gorzkiej bezglutenowa BIO 50 g - DOTI
Żurawina w czekoladzie gorzkiej bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki BIO 50 g - DOTI. Połączenie słodkiej żurawiny i gorzkiej czekolady. Wysoka zawartość błonnika. Bezglutenowy. Certyfikat bio. Wyprodukowany w Polsce. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
czekolada* 59 % [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao o obniżonej zawartości tłuszczu*, emulgator lecytyny (z SOI*)], żurawina* 40 % (żurawina*, koncentrat jabłkowy*), substancja glazurująca: guma arabska*, cukier*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Czekolada: masa kakaowa minimum 60 %.
OPIS
Żurawina w połączeniu z czekoladą. Wysoka zawartość błonnika. Opakowanie zawiera dwie sugerowane porcje produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1956 kJ/468 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 44 g
Błonnik: 7,2 g
Białko: 3,6 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY NERKOWCA lub MIGDAŁY
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 5906153203334 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.070000 |
Producent | DOTI (produkty w deserowej czekoladzie) |
Adres producenta | Doti spółka jawna manufaktura. d.m. mroczkowscy. smolec. starowiejska 39. 55-080 kąty wrocławskie |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
Rozszerzony opis | Żurawina w czekoladzie gorzkiej bezglutenowa BIO 50 g - DOTI to doskonały wybór dla miłośników smakowych połączeń. Ten pyszny produkt żywnościowy, stworzony przez firmę DOTI, składa się z naturalnych składników i jest wytwarzany w Polsce. Charakteryzuje się on wysoką zawartością błonnika oraz doskonałym połączeniem żurawiny i czekolady. Zawartość błonnika sprawia, że Żurawina w czekoladzie gorzkiej bezglutenowa BIO 50 g - DOTI jest idealnym wyborem dla osób dbających o zdrowe odżywianie. Opakowanie produktu zawiera dwie sugerowane porcje, co sprawia, że jest on idealny jako przekąska do pracy, szkoły czy podczas podróży. Dodatkowo, Żurawina w czekoladzie gorzkiej bezglutenowa BIO 50 g - DOTI została wyprodukowana z naturalnych składników, z certyfikatem żywności ekologicznej. Wartość odżywcza w 100 g produktu jest bardzo korzystna. Żurawina w czekoladzie gorzkiej bezglutenowa BIO 50 g - DOTI zawiera tylko 24 g tłuszczu, w tym kwasy tłuszczowe nasycone w ilości 14 g, co jest doskonałym wynikiem. Oferuje ona także 57 g węglowodanów, w tym 44 g cukru, co powinno być brane pod uwagę przez osoby unikające spożywania nadmiaru cukru. Dodatkowo, skład odżywczy produktu wzbogaca 7,2 g błonnika oraz 3,6 g białka. Podczas przechowywania Żurawina w czekoladzie gorzkiej bezglutenowa BIO 50 g - DOTI należy zachować odpowiednie warunki - miejsce powinno być suche i chłodne. Chociaż informacja alergenna wskazuje, że produkt może zawierać orzechy nerkowca lub migdały, jest on idealnym wyborem dla wegan oraz wegetarian, ponieważ nie zawiera żadnych składników pochodzenia zwierzęcego. Dlatego, jeśli poszukujesz smacznego i ekologicznego przysmaku, który dba o Twoje zdrowie, Żurawina w czekoladzie gorzkiej bezglutenowa BIO 50 g - DOTI jest idealnym wyborem dla Ciebie. Odkryj wyjątkowe połączenie smaków i ciesz się chwilą rozkoszy bez wyrzutów sumienia! |