Olej kokosowy
Olej kokosowy powstaje z białego miąższu znajdującego się we wnętrzu orzecha kokosowego. Jego produkcja nie jest skomplikowana. Najpierw jest on suszony, aby usunąć wilgoć znajdującą się w nim, a następnie tłoczony. W efekcie tych działań otrzymuje się charakterystyczny rodzaj tłuszczu roślinnego o szerokim zastosowaniu.
![Ładuję...](https://zakreconysloik.com.pl/static/version1718313197/frontend/child/luxury/pl_PL/images/loader-1.gif)
Olej kokosowy powstaje z białego miąższu znajdującego się we wnętrzu orzecha kokosowego. Jego produkcja nie jest skomplikowana. Najpierw jest on suszony, aby usunąć wilgoć znajdującą się w nim, a następnie tłoczony. W efekcie tych działań otrzymuje się charakterystyczny rodzaj tłuszczu roślinnego o szerokim zastosowaniu. Olej kokosowy najczęściej jest wykorzystywany w kuchni do przyrządzania przeróżnych potraw, którym nadaje ciekawego, nieco orientalnego charakteru. Świetnie sprawdza się także jako kosmetyk o uniwersalnych właściwościach.