Dżem agrestowy o obniżonej zawartości cukru bezglutenowy 235 g - KROKUS
Dżem agrestowy o obniżonej zawartości cukru bezglutenowyProdukty bezglutenowe 235 g - KROKUS. Wyprodukowany w Polsce przez KROKUS, specjalistę w przetworach owocowych i warzywnych. Sporządzony z 50% agrestu, cukru, soku z cytryny i pektyn. Zawiera ponad 30% mniej cukrów niż inne dżemy. Intensywny kolor świadczy o zachowaniu właściwości agrestu. Bezglutenowy. Warta uwagi i niska cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
agrest (50 %), cukier, sok z cytryny, pektyny - substancja żelująca.
OPIS
Sporządzono z 45 g owoców na 100 g produktu.
Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukrów niż dżemy o łącznej zawartości cukrów 60 g na 100 g produktu. Produkt pasteryzowany.
Dżem agrestowy ma intensywny, ładny kolor, co świadczy o zachowaniu sporej części prozdrowotnych właściwości świeżego agrestu. Zamiast kwasku cytrynowego, powszechnie używanego w dżemach, dodaliśmy sok z cytryny.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 595 kJ/140 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 35 g
w tym cukry: 34 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Dodatkowe informacje
EAN | 5906732622808 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.400000 |
Producent | KROKUS (przetwory owocowe i warzywne) |
Adres producenta | Krokus przetwórnia owoców i warzyw czesław caryk sp.j. pająków 25 b. 26-704 przyłęk |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 90 |
Kraj pochodzenia składników | Polska |
Rozszerzony opis | Ciesz się smakiem lata w każdej porze roku dzięki naszemu Dżemowi agrestowemu o obniżonej zawartości cukru. Ten pyszny i zdrowy produkt jest doskonałym dodatkiem do tostu, naleśników czy jogurtu. Wyprodukowany przez firmę KROKUS z najwyższej jakości składników owocowych, nasz dżem odzwierciedla tradycję polskiej kuchni. Nasz Dżem agrestowy wyróżnia się swoimi korzyściami zdrowotnymi. Dzięki obniżonej zawartości cukru jest odpowiedni dla osób, które chcą ograniczyć spożycie tego składnika, a jednocześnie cieszyć się naturalnym smakiem owoców. Wysoka zawartość owoców agrestu gwarantuje bogactwo witamin i minerałów, które są niezbędne dla naszego zdrowia. Dodatkowo, nasz dżem jest bezglutenowy, co czyni go idealnym wyborem dla osób na diecie bezglutenowej. Jest również wegetariański i wegański, aby wszystkie grupy społeczne mogły cieszyć się jego smakiem. Kluczowe cechy naszego Dżemu agrestowego obejmują intensywny i naturalny kolor oraz wysoką jakość składników. Wykorzystując tylko najlepsze owoce agrestu, nasz dżem utrzymuje większość prozdrowotnych właściwości tego owocu. W przeciwieństwie do innych dżemów, używamy soku z cytryny zamiast kwasku cytrynowego, aby nadać naszemu produktowi odświeżający smak. Produkt jest starannie pasteryzowany, aby zachować jego świeżość i smak przez długi czas. Wartości odżywcze są również imponujące, z niską zawartością tłuszczów i soli, a także wysokim poziomem węglowodanów i naturalnych cukrów. Nasz Dżem agrestowy o obniżonej zawartości cukru jest przeznaczony dla tych, którzy szukają smakołyku, który dostarczy im smacznych chwil bez obciążania ich nadmiarem cukru. Wyprodukowany w Polsce przez firmę KROKUS, możesz być pewien, że otrzymujesz produkt najwyższej jakości, który jest starannie i ekologicznie przetwarzany. Przechowywany w chłodnym i zacienionym miejscu, nasz dżem zachowa świeżość przez długi czas. Ciesz się smakiem lata w każdą porę roku dzięki naszemu Dżemowi agrestowemu o obniżonej zawartości cukru. |