Makaron (pszenno - gryczany) soba BIO 250 g - TERRASANA
Makaron pszenno-gryczany BIO TERRASANA z Japonii to smaczna i zdrowa propozycja. Bezglutenowy, wegański i organiczny. Idealny do orientalnych dań! #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
mąka PSZENNA*, prażona mąka gryczana* (5 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron wsypać do wrzącej, osolonej wody (1 litr wody na 100 g makaronu). Gotować na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając.
Czas gotowania : 5-6 minut. Przecedź makaron i przepłucz w zimnej wodzie.
Podawać z orientalnymi warzywami i japońskimi przyprawami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1403 kJ/331 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 4,5 g
Białko: 10 g
Sól: 1,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 8713576272888 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.430000 |
Producent | TERRASANA (kremy, makarony, sosy sojowe, inne) |
Adres producenta | Terrasana natuurvoeding b.v.. waaier 10. 2451 leimuiden |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez cukruLista produktów nie zawierających cukru w SKŁADNIKACH (w składnikach) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
Kraj pochodzenia składników | Japonia |
Rozszerzony opis | Makaron soba BIO 250 g od TERRASANA to idealny wybór dla wszystkich miłośników kuchni japońskiej. Wyprodukowany z ekologicznych składników, zawiera pszenicę oraz prażoną mąkę gryczaną, co nadaje mu wyjątkowy smak i nutę orientalnego aromatu. Szybki i łatwy w przygotowaniu, gotuje się zaledwie 5-6 minut. Po ugotowaniu, wystarczy go odcedzić i przepłukać zimną wodą. Doskonale komponuje się z warzywami i japońskimi przyprawami. Makaron soba jest bogaty w białko, błonnik i nie zawiera dodatkowego cukru. Posiada certyfikat BIO, co gwarantuje wysoką jakość i świeżość składników. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, aby zachować wszystkie walory smakowe i odżywcze tego wyjątkowego produktu. Odkryj prawdziwy smak Japonii w Twojej kuchni! |