Czekolada w proszku - 65 % kakao fair trade bezglutenowa BIO 250 g - ALTERNATIVA
Alternatywa dla tradycyjnej czekolady - Czekolada w proszku - 65% kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao fair trade, bezglutenowaPrzeczytaj o alternatywnych produktach dla celiaki o pojemności 250g. Produkt spożywczy marki ALTERNATIVA, wyprodukowany w Hiszpanii. Gorąca czekolada instant na bazie cukru trzcinowego, odpowiednia dla wegetarian i wegan. Bez laktozyLista produktów nie zawierających laktozy i glutenu. Doskonała zarówno na zimne, jak i gorące napoje. Wysoka wartość odżywcza - białko, błonnik i niski poziom tłuszczu. Atrakcyjna cena. #zakreconysloik
Opis
SKŁADNIKI
kakaoPrzeczytaj o właściwościach kakao w proszku* 65 %, cukier trzcinowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Gorąca czekolada instant z cukrem trzcinowym. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Natychmiast rozpuszcza się zarówno w gorącym, jak i zimnym mleku. Bez laktozyLista produktów nie zawierających laktozy i glutenu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Dodaj 2 lub 3 łyżki do filiżanki lub szklanki. Dolej odrobinę gorącego lub zimnego MLEKA (ilość wedle uznania) i delikatnie wymieszaj. Następnie dodaj resztę mleka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1439 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,0 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 32 g
Błonnik: 20 g
Białko: 16 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dodatkowe informacje
EAN | 8435030576263 |
---|---|
Waga całkowita (kg) | 0.260000 |
Producent | ALTERNATIVA (kawy, lizaki, cukier, kakao) |
Adres producenta | Alternativa s.c.c.l. cr. ctra. castellar 526. 8227 terrassa (barcelona) |
Certyfikat BIO | Certyfikat bio |
Certyfikat inny | Fair trade |
Typ diety / produkt | |
Typ diety / produkt | WegańskiLista produktów nie zawierających składników pochodzenia zwierzęcego |
Produkt | Bez glutenu (w składnikach) |
Produkt | Bez glutenu (deklaracja) |
Gwarantowany termin przydatności (dni) | 120 |
Rozszerzony opis | Alternatywa przedstawia Czekoladę w proszku - 65% kakao fair trade, bezglutenową i certyfikowaną jako BIO. To produkt żywnościowy, idealny dla miłośników czekolady o intensywnym smaku. Korzystając z tej innowacyjnej mieszanki, można cieszyć się wyjątkowymi korzyściami zdrowotnymi kakao, bez żadnych dodatków. Czekolada w proszku Alternativa jest produkowana przez hiszpańskiego producenta, który zyskał reputację jako twórca wysokiej jakości, ekologicznych produktów spożywczych. Ta czekolada jest nie tylko pyszna, ale również jest źródłem wielu korzyści zdrowotnych. Bogata w antyoksydanty, przyczynia się do ochrony organizmu przed działaniem wolnych rodników. Dodatkowo, kakao jest źródłem magnezu, żelaza i innych minerałów, które są niezbędne dla dobrego funkcjonowania organizmu. Główne cechy Czekolady w proszku Alternativa to:
Czekolada w proszku Alternativa jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Wystarczy dodać 2 lub 3 łyżki do filiżanki, dolewać gorącego lub zimnego mleka i delikatnie wymieszać. Produkt natychmiast rozpuszcza się zarówno w gorącym, jak i zimnym mleku, dzięki czemu można go cieszyć się o każdej porze dnia. Pamiętaj, aby przechowywać Czekoladę w proszku Alternativa w suchym i chłodnym miejscu, aby zachować jej świeżość i doskonały smak. Dzięki tej wyjątkowej propozycji Alternativa, każdy może teraz cieszyć się pyszną, ekologiczną i zdrową czekoladą w dowolnym momencie. |